Vstřelili jsme první gól!

20.09.2016 20:32

Je to tady, je to tu! Máme na svém kontě první vstřelené branky, a to hned 3! Kluci tentokrát podali skvělý bojovný výkon a před brankou soupeře se hrálo mnohem více, než v prvním zápase. S trochou štěstí jsme gólů mohli dát i více.

Zatím jsme stále ve fázi sžívání se s hrou... kluci si zvykají na to, že si míč musí vybojovat od protihráče, že musí běhat co nejrychleji, pokud chtějí dát gól a že nesmí ani chvíli přestat dávat pozor, jinak naopak gól dostanou. Tento zápas ukázal, jak obrovský je rozdíl jednoho roku věku, zejména ve vnímání a udržení pozornosti. Buďme proto trpěliví, již brzy se začnou dít divy! Hned to samozřejmě nebude, ale už na už na jaře by naše hra mohla skoro připomínat fotbal :)

Cíle si samozřejmě dáváme a těmi nejbližšími jsou tyto:

  • Zapamatování si základních fotbalových pravidel
  • Aktivní snaha hrát s míčem v každé situaci
  • Orientace na hřišti ve smyslu branka/spoluhráč/protihráč

Věřím, že do zimy to zvládneme, jelikož nás do konce října čeká hned 9 zápasů. Na procvičování tedy budeme mít příležitostí dost a dost. Hned 3 z těchto zápasů by se měly odehrát uprostřed týdne. Budu se je snažit cpát na úterý, abychom nenarušovali rytmus tréninků úterý - pátek. Ostatně, já ve středu stejně nemůžu.. :( Největší problém bude výjezd do Kralup, který připadne na všední den, věřím ale že vše zvládneme a budeme se i nadále velmi rychle zlepšovat!

Tak sportu zdar a už se těším na čtvrteční trénink, kde se zase posuneme o kousek dále :)