V Tišicích dal svůj první gól Honzík Staněk!

01.10.2016 12:37

Tak máme dalšího úspěšného střelce! Ke Kikimu, Daníkovi a Krýšovi se tentokrát přidal Honzík Staněk, gratulujeme!

Klukům se tentokrát výborně dařilo soustředit se na míč a ve druhém zápase se hrálo poměrně často na polovině soupeře. Naši brankáři tentokrát předváděli nesmírně obětavé výkony, o čemž svědčí zákroky hlavou Dana i Kikiho nebo tygří skoky po míči od Tobíka i Tomíka. Super, přestáváme se bát míče a Kiki pro něj dokonce i jednou vyběhl před brankovou čáru!

Stále máme trošičku respekt z hráčů soupeře, pomalinku se ale učíme, že fotbal je kontaktní sport a pokud chceme získat míč pro sebe, musíme od něj nejdříve odstrčit (v mezích pravidel) protivníka. Než si tohle uvědomíme, bude to u některých trvat déle, už teď jsme ale viděli výrazné pokroky prakticky u všech. Kluci příkladně bojovali o každý míč a předvedli mnoho hezkých obranných i útočných akcí.

I přes všechna pozitiva jsme samozřejmě opět prohráli o hodně gólů, znovu a znovu ale opakuji: buďme prosím trpěliví! Naprosto chápu, že bychom byli nejradši, aby kluci předváděli zónovou obranu, vyráželi do rychlých protiútoků po křídlech a zakončovali placírou na zadní tyč. To však nedokáže ani polovina ligových týmů dospělých - a našim dětem je 4 nebo 5 let a hrají zápasy teprve měsíc.

Filosofie zůstává stále stejná: v trénincích se učit míčovým dovednostem (konkrétně nás v říjnu čeká kop nártem) a zejména nadále vylepšovat dovednosti pohybové. V zápasech se pak učit pravidla a základní herní návyky (zatím jsme stále u koncentrace na míč a soubojového chování). Zápas a trénink pro nás stále slouží k osvojení si odlišných dovedností. Mějte prosím stále na paměti, že zápas je učebním prostředkem (jinou formou tréninku) a obsah učení v tréninku tedy nemá za cíl, aby byli kluci lépe takticky připraveni na zápas. V tréninku se tedy ani nadále nebudeme věnovat nácviku postavení na hřišti, nabíhání si ani odkopů od branky. Na to vše mají kluci ještě spoustu času. :)

Věřím, že se s počátečními nezdary budeme i nadále vyrovnávat s trpělivostí. My, trenéři, naší cestě stoprocentně věříme a do dalších dnů se díváme s velkým nadšením a optimismem!