Už to začíná trochu vypadat jako fotbal!

20.04.2017 20:44

No vážně! Všichni naši Zajíci se už snaží s míčem prokličkovat až k bráně a vstřelit gól. Na neúspěchy nehledí a dalšími a dalšími pokusy zdokonalují své dovednosti. První fáze (kličkování) se daří výborně a my tak můžeme přistoupit k tomu, že se budeme kluků ptát, jestli by nebylo lepší zkusit kličku na druhou stranu, nebo jestli náhodou neviděli volného spoluhráče. Z levelu 0 ("kde to jsem?", "co mám dělat s tím míčem? tak já ho teda narvu hodně daleko od sebe", "hele, síť! co se do ní zkusit zamotat?", "mami, nudle, vysmrkat", "trenére, mně se chce čůrat",...) se pomalu dostáváme na level 1, kdy už máme zafixované ty úplné základy a můžeme je zdokonalovat a přidávat nové dovednosti.

Druhá fáze (střela) pokulhává... ale kdo bude trénovat nožičky, tomu to za chvíli půjde samo a dokonce oběma nohama! A navíc dostane Kinder vajíčko. :) No a samozřejmě se tomu i nadále budeme věnovat o tréninky. Kde má stát noha, která nekope? Jakou částí nohy míč trefuju? Nedám větší ránu, když se daleko napřáhnu? Nebude lepší na ten míč běžet ze strany? To všechno se s kluky budeme i nadále učit.

Abych to shrnul: Dany, Dáda, Páťa i Honzík se dnes předháněli v tom, kdo vybojuje víc míčů a udělá víc pěkných kliček. Mám z nich velikou radost! Gólů sice dostáváme pořád hroznou spoustu, pozitivní ale je, že nás to neodrazuje od dalších kličkovacích pokusů. Kluci zkouší, co umí a dnes se mi zdálo, že se větších soupeřů už ani moc nebojí (Honzík rozhodně ne!).

Nemohu zapomenout na Máťu s Mikim, kteří v našem dresu odehráli svá první utkání v životě. Parádně útočili a oba si zkusili i pozici brankáře. Ukázali, že nám v ročníku 2012 roste další generace neratovských hvězd! Jen si nemohu odpustit poznámku o tom, že mít oba najednou na hřišti je noční můra každého trenéra. Z fotbalového týmu se totiž rázem stává diskuzní kroužek. A to nemluvím o brankáři zamotaném ve vlastní síti. Ale bez těchhle fotbalových začátků by to přeci nebylo ono! :)

A Kubík... je zatím pořád náš Kubík.

Když si vzpomenu na naše vystoupení proti stejnému soupeři na podzim, polévá mě blaho. V tom porovnání vychází dnešní výkon našich kluků jako hotová filharmonie. :)

Rozhodně nehodláme usínat na vavřínech, přeci jenom jsme v součtu prohráli zhruba o 35 gólů. :) Věřím, že tenhle výkon dodá všem spoustu chuti do dalších tréninků.

Sportu zdar a držím palce v sobotu!