TJ Sokol Cítov - Neratovice C 6:10

10.09.2016 14:12

Je to tááám, kluci se dočkali první výhry :) Hráči, jejich rodiče a ostatní mají určitě radost, samozřejmě i já! Avšak víc než výsledek chci hodnotit spíše hru a pokroky v ní. 

Už v kabině to všechno začíná a tak jsem rád, že většina si dokáže zavázat tkaničky bez cizí pomoci a všichni bez rozdílu se dokáží i po radě svého kamaráda z týmu správně obléknout= jsme zase o chlup samostatnější :) Oproti minulému zápasu jsme se naučili zase něco z pravidel, už většinou sami kluci ví, kdo má aut, kdy je roh a podobně (samozřejmě ne úplně vždycky :D). Ale celkově se tohle lepší. Další přínos je ten, že už víme, že si máme obsazovat hráče, když soupeř rozehrává. Kluci si dnes dokonce na střídačce zahráli na trenéra a snažili se těm na hřišti i poradit, takže jsme občas mohli zaslechnout: "Roztáhněte to, jste v chumlu" nebo "Musíte si naběhnout, ať to má komu hodit", za což jsem samozřejmě rád, protože se závoreň i ti na střídačce učí hru pochopit a časem se to promítne i v jejich hře přímo na hřišti. Pochvala patří i k bojovnosti a chuti kluků získat míč. A nakonec i rodičům, za bezvadné fandění, čehož si moc vážím. Výkřiky jako "nahraj, střílej, přihraj mu to, běž támhle..." jsem od našich fanoušků neslyšel a to je dobře! Klukům bychom to moc ulehčili. Možná bychom dali o nějaký gól víc, ale my přeci chceme, aby se uměli sami rozhodnout. Za to ještě jednou velká POCHVALA fanouškům, jen tak dál.

 

    Ale abychm byli super parta a šikovní fotbalisté, stále nám něco chybí. Ano, kdo tipuje POKŘIK, má pravdu. První část mi dnes sdělil Kuba Veselý a mně se zamlouvá: My jsme vlci z Nerátek, natrhnem všem kabátek... ale ještě by to chtělo pokračování, co říkáte :) Na fotbalových věcech budeme pracovat s dětmi zase my trenéři. Aby hráči uměli kličku udělat i v zápase, neodkopávali míče nazdařbůh, uměli si správně naběhnout, přihrát volnému spoluhráči, správně vystřelit tak, aby střela dolétla do sítě... no, a spoustu dalšího. Je toho samozřejmě ještě hodně moc, ale já věřím, že další zápas budeme zase ve všem o krok lepší :)

Kdo má fotky a chce se o ně podělit, prosím zaslat ty nejpovednější na mail.

A poslední věc: Na co se hráče zeptáte doma po utkání? "Kolik to skončilo?"- ŠPATNÁ otázka, nehrajeme přeci na výsledky

                                                                                  "Jak ses cítil při hře? Co říkal trenér? Líbil se Ti dnešní zápas?...atd. - SPRÁVNĚ Kdo se zeptal podobnou otázkou, má u mě bod a o to větší sympatie, protože svému dítěti BUDUJE kladný vztah ke sportu. A to je v tomto věku nejdůležitější :)

 

Takže sportu zdar a v pondělí se těším na tréninku :)