Statečný boj se staršími soupeři

26.02.2017 16:50

Poprvé jsme dnes předvedli taktický manévr a na turnaj proti starším soupeřům odcestovali pouze ti hráči, kteří mají nejméně ostychu a dokáží se co nejvíce soustředit (což jsou vesměs ti nejstarší, že..). V tomto smyslu nám to dnes velmi usnadnilo práci, velikým plusem bylo také to, že v tělocvičně nebyla k dispozici světelná tabule. Kluci se tak dokázali soustředit (až na opravdu drobné výjimky) pouze na fotbal a dělali nám všem opět radost.

Stává se samozřejmostí, že dokážou zakřičet svůj pokřik a chvil, kdy zapomenou pravidla, je čím dál tím méně. Oproti mému druhému týmu ze Pšovky je znát, že mají kluci za sebou spoustu (byť výsledkově nevydařených) podzimních zápasů. Díky těmto zkušenostem si pomalu začínají samovolně rozdělovat role na hřišti (např. Honzík Těmín se dokázal výborně orientovat a bránit soupeře). Výsledkem toho všeho je, že dostáváme čím dál tím méně gólů, k jejichž dosažení se soupeř vůbec nemusí snažit. To je povzbudivé a pro kluky motivující! :) Hodně gólů nám dnes nasázeli vlastně jenom kluci z Vestce, a to ne díky tomu, že bychom jim to usnadnili. Zkrátka byli výborní a my jim gratulujeme!

Dalším pozitivem jsou výkony všech dnešních brankářů, které jdou zcela nepochybně nahoru. Kluci už si pomalu zvykají vybíhat z branky i pěkně rozehrávat. Nad všemi v tomto ohledu čněl Tobík, který v jednom ze zápasů z branky dokonce i vstřelil gól a v následném penaltovém rozstřelu chytil všechny pokusy soupeře. Super!

No a co nám dnes nešlo? Moc jsme se nedostávali k vedení míče, které se snažíme trénovat úplně nejvíc ze všech dovedností. To mě ale (zatím) netrápí - je to dáno tím, že kluci tuhle dovednost stále ještě nemají zažitou ani v podmínkách, kde se nevyskytuje žádný soupeř (viz jedna testovací skupina, které v pátek zbyl čas i na dovednosti s míčem, a která lovila při slalomu své míče pod lavičkama, za lavičkama, v síti,...). Potom se kluci přirozeně neodváží kličkovat, když na ně startuje čtveřice hladových soupeřů. A řešení? Budeme stále trénovat, stále kluky přesvědčovat, že i neúspěšný pokus je lepší než žádný pokus a zkoušet a zkoušet a nakonec...tadááá, povede se to poprvé. :) Ukázku, že to jde, máme opět v Tobíkovi, který byl klukům velikou oporou! Závěrečnou pochvalu mám pro Áďu a její první životní gól, který chudák ani nevěděla, jak oslavit :)

Velikým plusem byla dnes také přítomnost rozcvičovací tělocvičny, kde se toho kluci podle mého názoru naučili více než o samotné zápasy.

Hodnotím osm z deseti a těším se zase příště!

Sportu zdar!