První zápas je za námi!

11.09.2016 14:30

Tak to máme za sebou! Poprvé na sebe kluci a holky oblékli dres a vyběhli k zápasu. Po vyrovnaném průběhu jsme nakonec přeci jen těsně prohráli. Aniž bych se chtěl vymlouvat, musím podotknout, že jsme hráli celý zápas do kopce!

 

Někteří do toho šli po hlavě a dokonce se vydrželi soustředit na míč celých 15 minut, jiní občas vyhledávali úkryt u maminky, další si zase při zápase s radostí popovídali s protihráčem a byli i tací, kteří si hráli svou paralelní hru s vlastními pravidly. Každopádně mám pro všechny velikou pochvalu za to, s jakou statečností se do toho pustili! Já například svůj první fotbalový zápas odehrál až o 3 roky později...

 

V závěru zápasu jsme se už blížili ke vstřelení své první branky a v penaltách se to mnoha z nás dokonce podařilo!

 

Závěrem chci jenom připomenout, že i přes zřejmé nedostatky v chápání pravidel a ve spoustě dalších herních činností (například, že na pozici brankáře je vhodné chytat před brankovou čárou), NEBUDE náplní tréninků příprava na příští zápas tak, aby ho kluci zvládli lépe. To je veliký rozdíl oproti tréninku ve starších kategoriích, kde se snažíme poučit z chyb v zápase a zaměřujeme trénink tak, abychom je odstranili. U nás si o trénincích budeme i nadále hrát tak, abychom co nejlépe rozvíjeli své pohybové a míčové dovednosti. Příští víkend nás čeká další zápas, při kterém si zkusíme, jestli jsme si zapamatovali něco z toho minulého. Zápas je pro nás (a ještě nějakou dobu bude) pouze jinou formou tréninku. Trénink zatím nebudeme přizpůsobovat tomu, abychom dosáhli co nejlepšího aktuálního výsledku v zápase. Výsledkem tréninku bude zlepšování našich dovedností pohybových i míčových, které se dříve či později do výkonů v zápasech promítnou.

 

Závěrem děkuji rodičům za vzorné povzbuzování a fandění a také paní Staňkové za výbornou bábovku, na které jsme si všichni moc pochutnali! Tak sportu zdar a fotbalu zvláště!