První vítězství v neoficiálním turnaji a poprvé postavené dva týmy Vlků

05.03.2018 08:32

V odpoledních nedělních hodinách jsme tentokrát bojovali v miniturnaji 4 týmů, který jsme na poslední chvíli poskládali po již zrušeném dopoledním turnaji. Soupeřům za to patří velký dík, že jsme si i tak mohli zahrát, udělat si radost a zejména jsme se mohli zlepšovat.

Poprvé jsme dokonce poskládali dva týmy a to tým "Modrých" a tým "Žlutých". Hráči byli rozděleni po 8 na každé straně a my jsme si s trenérem Martincem oba celky spravedlivě prostřídali během turnaje tak, abychom mohli klukům co nejvíce pomoci při jejich zlepšování se.
 
Hodnotit jednotlivé utkání nebudu, to bych ani nestihl výuku ve škole :D, ale zkusím ohodnotit obě naše družstva
 
Tým "Modrých", který byl poskládán za účelem dát k sobě ty hráče, kteří již zvládají dodržovat alespoň z části taktiku si vedl slušně. Celkově jsme viděli pěkné fotbalové akce s poměrně malou úspěšností střelby (soupeřovi brankáři asi čarovali :)) Musím však říct, že ačkoli se na to dívat zřejmě dalo, trošku bych od kluků čekal ještě větší spolupráci ve smyslu mluvení na sebe (častokrát si brali navzájem míč v dobrých pozicích), lepší nabídka pro míč, i když tady bych spíš řekl, že se jednalo o jednotlivé fáze: někdy jsme se hned nabízeli, jindy jsme koukali na kamaráda, co s tím proti soupeřově přesile svede. 
V týmu bych dle aktuální výkonnosti chtěl pochválit Matyho, který odvedl velký kus práce i směrem dozadu, Štěpu, který opět dokázal, že to v něm tzv. je, tedy pokud se na hru soustředí (jeho 2 asistence a skoro gól, kdy mi tvrdil, že se ho míč dotkl hovoří za vše). Táda Lajn ukázal, že v současné době má velkou formu a patřil k nejlepším hráčům v situacích 1 na 1.No a taky budu chválit Dádu Sádla, na kterém je vidět stoupající tendence výkonnosti a to zejména ve fotbalové stránce 1v1, střelbě a také v rychlosti, kterou prokazuje již při tréninkách. A povedený turnaj odehrál i Mára, který má dar na výběr prostoru před soupeřovou brankou (že by nový Lafata?).
 
K lepší hře by nám pomohlo i lepší přepínání při přerušené hře, kdy nejsme schopní včas obsadit hráče. Slibuji si ale mnoho s přesunem ven, kde tyto malichernosti snad odstraníme hrami malých forem 2v2, 3v3.
 
Tým "Žlutých" sice nebyl tak vyspělý v taktické stránce, někteří kluci toho mají odehráno méně a nebo se zkrátka nedokáží zatím držet svých úkolů. Nicméně rozhodně si myslím, že ostudu neudělali, ba naopak ukázali něco jiného, což možna Modrým trošku chybělo. Ukázali nám zdravou agresivitu získat míč a bojovnost za každé situace. Šance soupeřů pramenily zejména z toho, že neustále chodili do souboje dva nebo tři naši hráči a odkrývali tak prostory dalším soupeřům. Samozřejmě s tím postavením souvisí i menší množství šancí, protože kluci často neměli komu vpřed přihrát a tak jim nezbylo ni jiného než se prokličkovat soupeřovou a mnohdy i naší obranou. Tato skutečnost souvisí s praxí, kdy je potřeba, aby kluci stále hráli a hráli a postupně si uvědomovali, kam si nabíhat při rozehrávce, kam si nabíhat, když má míč můj kamarád u autu apod. Na tohle však najdeme již brzy řešení, protože se budeme snažit zapojit každý víkend alespoň 20 hráčů z celého našeho dvouročníku, tak se těšte a počítej s fotbalovými víkendy :D!
 
Za "Žluté" chci rozhodně pochválit Dádu V., který ač chyběl delší dobu, z fotbalového umu nic nezapoměl, slušný turnaj odehrál Káva (mimochodem gól proti myslím Kamennému přívozu, ten se mi opravdu líbil a to od všech, kteří byli součástí této akce), příslibem bude jistě Vojta, který však ještě ukáže, co v něm je (soudě podle pátečních tréninků to bude ještě lepší :)) a v neposlední řadě dostává pochvalu i Luky, který když se neválí všude možně a soustředí se na hru, tak je to opravdu super :)
 
Další víkend má celý ročník VOLNO, miniturnaj se konat nebude, tak si ho užijte, protože 17.3. budeme hrát v hale na Pšovce a s nějvětší pravděpodobností vezmeme zase 2 týmy.