FOTO: Proti Mělníku kluci předvedli světlé i temné chvilky

08.10.2017 12:51

Fotografie ze zápasu k nalezení ZDE. Thank you very much, Grace Kučera! :)

K dalšímu zápasu jsme se na domácím hřišti sešli v menším počtu, než bývá zvykem. Důvodem jsou virózy, které postihly náš tým. I tak bylo našich dětí více než soupeřových a pustili jsme se do boje.

Od začátku to vypadalo, že je herní převaha na naší straně a tak to vydrželo prakticky až do konce utkání. Vyzdvihnout mohu zejména výkony v 1. a 4. čtvrtině, kdy všichni kluci předváděli dravost na hraně svých možností. Prostředek utkání byl takový ospalejší - kluci často pouze koukali na míč a neměli snahu ho ihned získat pro sebe. I proto byla hra v těchto částech vyrovnaná - ač bylo zřejmé, že většina našich kluků je na tom v práci s míčem lépe než soupeři.

Co se týče předvedených výkonů - s prací s míčem jsem spokojen. Kluci předváděli kličky a zpátečky jako na běžícím pásu. Některé pokusy byly povedené a jiné ne. To nás ale teď netrápí - důležitý je návyk, který se nám v klucích celkem daří pěstovat. Míče dnes odkopával jen Honzík Bláha ze začátku utkání, to se ale postupem času také lepšilo. Moc pěkné průniky předváděl i Páťa, Dáda, Miky a Honzík S. Tobík má zatím s vedením míče problém a většinou to vypadá, že míč vede jeho. Při dostatku píle a soustředění (!) se to ale bude určitě rychle zlepšovat! No a Dany, o něm se nemusíme bavit - zatím jsem v této věkové kategorii v okrese neviděl žádného hráče, který by se mu v tomto přiblížil. Dnes se navíc dokázal i samostatně rozhodovat, zda bude postupovat jako tank vpřed, nebo předvede svou oblíbenou stahovačku.

Co se týká vnímání hry, vidíme zlepšení. Kluci si občas dokázali pěkně naběhnout a uvolnit tak prostor svému kamarádovi. Těší mě také rychlé výjezdy brankářů (Dáda, Miky) a z autů (Páťa, Dany). Celkově začíná mít hra větší spád, což je moc dobře (a bylo na čase). Mnohokrát jsme naopak zapomněli a vzájemně si překáželi, věřím ale, že jsme na dobré cestě!

No a co zlepšit? To je jasné:

  • Dravost musí být na maximální úrovni po celou dobu zápasu. To dnes dokázal předvést pouze Miky. Ostatní tam měli momenty, kdy se jakoby trochu uspokojili a nešli za míčem jako tanci. Zároveň kluci nesmí ani na chvilku vypnout hlavu, aby nestřídali krásné okamžiky s těmi, kdy máme s tréňou hlavu v dlaních.
  • Střela. Zas a znova. Slyšel jsem spoustu hlasů ve smyslu "ale my vážně pořád kopeme, trenére!" V tom případě je zřejmé, že to trénujeme špatně a já mohu doporučit jediné - mrknout ještě jednou na VIDEO, kde vysvětluju, jak na to. Jinak si nedovedu vysvětlit závěrečné představení v penaltovém rozstřelu, kdy jakési měřítko snesly jen střely Danyho a Páťi (a ani ty nebyly tentokrát moc povedené). Na ostatní byl opravdu smutný pohled. Stejně tak pakopy Honzy S. bodlem z pozice brankáře byly příšerné. Soupeřovi kluci, kteří byli v zápase poměrně jasně slabší než naši, předváděli mnohem hezčí střely.

Matematický příklad na závěr: Dejme tomu, že bychom celý trénink jenom kopali na bránu. Trénujeme 90 minut, máme v týmu 30 dětí a 3 trenéry. To znamená, že bychom se mohli každému dítěti individuálně věnovat 9 minut a učit ho kopat. Devět minut krát osm, to máme skoro hoďku a půl za měsíc. No, za pár desetiletí jsme tam, kde chceme být... Chápeme? :)

 

Hvězdy utkání:

1. Dany za parádní kličky i střely, soustředění na fotbal a neustálou aktivitu. Zlepšit můžeme chování, pokud má míč spoluhráč.

2. Miky za obrovskou dravost, snahu hrát s míčem (i zpátečky!) a perfektní brankářský výkon. Zlepšit můžeme (a musíme!) střelu.

3. Páťa také za výborné kličky a spoustu gólových zakončení. Jedno z nich dokonce svou slabší pravačkou! Zlepšit můžeme dravost na míč v některých částech zápasu.

 

Doplnění: Málem bych zapomněl poděkovat rodičům za parádní atmosféru, kterou dnes našim hráčům vytvořili! Bylo to super, děkujeme za podporu! :)

 

Sportu zdar!