Po ofenzivní přestřelce jsme nakonec vítězný pokřik řvali my

16.09.2017 16:30

K prvnímu domácímu utkání této sezóny nastoupili naši starší Vlci proti týmu Byšic/Čečelic. Kapitán Fíla přivedl na hřiště tuto sestavu: Hubálek, Hrstka, Nykodým, Frič, Sonntag, Lajn a dvě posily ze starších (Veselý a Šulc). Utkání jsem řídil já, ale nakonec se široký realizační tým soupeře nabídl,že duel odpíská, za což jim samozřejmě patří dík.

Do utkání jsme vstoupili velice aktivně a se střeleckou chutí, která byla občas až nadmíru vysoká, protože jsme některé akce řešili zbrkle okamžitou střelbou (Kuba, Tom).  V podobných situacích není na škodu s míčem pokračovat dál, popřípadě ho posunout na lépe postavené spoluhráče. Po prvním poločase jsme odcházeli ze hřiště za stavu 4:2 pro naše barvy. Pokyny do druhé půle byly jednoznačné, více roztahovat hru a správně se nabízet pro míč.

To se nám dařilo jen v určitých fázích utkání, jindy jsme si naopak špatnou poziční hrou zadělali na problém a nebo jsme dokonce lovili míč ze sítě. Aktivita byla však hlavně na naší straně a tak díky trefám Veselého, Šulce, Lajna a Palouška jsme nakonec porazili Byšice/Čečelice v poměru 9:5.

Velkou pochvalu tentokrát zaslouží všichni naši hráči za přístup k utkání. Dařilo se nám soupeře přehrávat ve fotbalových situacích 1 na 1, což je určitě povzbuzení do dalších bojů. Někdy však řešíme situace zbytečně složitě a sami si hru zjušťujeme či jdeme do zbytečného rizika a ztráty míče (napadají mě zejména akce Paličky, který častokrát zbytečně vodil míč přes 2 či 3 protihráče). Nutno však podotknout, že Adamův slalom byl na druhou stranu jedním z nejhezčích momentů v utkání, za což zaslouží taktéž pochvalu. Několika dobrými zákroky přispěl i Tonda v brance :) 

Pozitivní je i fakt, že se o góly postarala čtveřice hráčů a málem jich bylo dokonce pět, 10 centimetrů od svého premiérového zásahu byl i Hubas. Ačkoli to dneska nevyšlo, věřím, že i díky velice poctivému přístupu se Táďa brzy dočká :)

Nezbývá než tvrdě makat na poziční hře a neustále se zlepšovat v individuálních dovednostech. Věřím, že přístí týden na dobrý výkon navážeme i v Obříství

 

Nera A- Byšice/Čečelice  9:5 (4:2)

branky: 3x Veselý, 2x Šulc, 2x Paloušek, 2x Lajn