Na začátek bohužel vysoká prohra :(

10.09.2017 14:36

To, co si nikdo z nás nepřál, se bohužel stalo skutkem - ani po prázdninách se nic zásadního nezměnilo a opět jsme z utkání odešli vysoko poraženi. Já si odnáším ze zápasu smíšené pocity - byly tam momenty, ze kterých mám radost i momenty, které mě ani trochu neuspokojily.

Suverénně nejhezčí kličky a akce zápasu předváděl Dany Kučera. V jeho podání už hra vypadá jako fotbal, což nás velmi těší. V závěsu za ním se o pěkné průniky snažil také Páťa Žežulka. Na těchto dvou hráčích je vidět, že už nějakou dobu trénují a stále se zlepšují ve vedení míče i střele. Oba také chápou základní herní situace. Ne každé řešení je ideální, ale povedené momenty už výrazně převažují nad těmi nepovedenými. Z výkonu obou kluků mám radost a věřím, že se budou i nadále zdokonalovat! :)

Potom tady máme druhou kategorii: Áďa Hajčíková, Dáda Pipus, Honzík Těmín. Ti všichni s námi trénují stejnou dobu, pokrok však bohužel zaznamenali mnohem menší. V zápase vůbec nebylo znát, zda byli na hřišti oni, nebo úplní nováčci v našem dresu. Stejná situace se pak opakovala při střelbě penalt. Pro mě je to velký námět k zamyšlení. Po roce hraní zápasů a trénování někteří naši hráči výrazně zaostávají za stejně starými soupeři. Snaha tam byla, kvalita ale bohužel zatím schází... :(

Někde uprostřed mezi těmito dvěma kategoriemi je Páťa Sandu, jehož přítomnost na hřišti byla znát, a který dokonce vstřelil branku. Dnes z mého pohledu třetí nejlepší hráč našeho týmu. Přes prázdniny vylepšil střelu, stále ale má hodně na čem pracovat!

Poslední kategorii si nechávám pro naše nováčky, kteří vytvořili druhý tým a velmi statečně bojovali. Pro Sébu Ďurindu, Tobyho Tótha a Fílu Šolce šlo o první životní zápas. Zkušenými harcovníky pak v této sestavě byli Máťa Kalina a Miki Špaček. :) Na všech klucích byla vidět veliká snaha, která byla dokonce okořeněná první životní brankou Fíly Šolce. Gratulujeme! Kluci výsledkově ani herně nikterak nezaostali za první skupinou a věříme, že se budou velmi rychle zlepšovat také v činnostech s míčem a chápání hry.

Naštěstí jsme k dalšímu zdokonalování mohli využít i vedlejší hřiště (kde to v menším počtu hráčů šlo mnohem lépe a věřím, že si kluci také něco zapamatovali), a tak dnes každý nabral spoustu zápasových zkušeností. Těším se na další tréninky a věřím, že už brzy poskočíme mílovými kroky vpřed!

Sportu zdar!