Maty pálil ostrými a připsal si své dvě premiérové branky v novém dresu

24.09.2017 16:58

Kly- Nera B 6:3 (4:2)

branky: 2x Hnaš, Hříbal

V nedělním utkání proti týmu Kel nastoupili neratovičtí Vlci hned s 10 hráči. Naše sestava čítala jako již tradičně hráče mladšího ročníku 2010 či 2011 (Loffelmann, Hříbal, Vintuniak, Sádlo, Pálek, Lajn Ta., Kavka, Vyhnanovský) spolu s jedinou 2009 Fričem. Poprvé se v novém dresu představil Maty Hnaš.

Škoda trochu ospalého a zbrklého začátku, protože v prvních 10 minutách, jsme předváděli to, co mi trenéři nemáme rádi- chumly a neustálý boj o míč, kde člověk váhá nad tím, zda je to ještě pořád fotbal a nebo rugby či cosi mezi tím. Pokud se dostal míč k Tádovi Lajnovi, tak to byla jiná, ten dokázal svými průniky po lajně udělat vítr v soupeřově obraně. Nebo pak samostatné sólíčko Kávy, který však celou akci brankou nevyšperkoval. Nakonec se nová posila Maty s ničím nerozpakoval a vědom si své bomby v pravačce, pálil to na brankáře Kel o 106. Nakonec 2x slavil úspěch a k němu se přidal i Tobík. Škoda, tentokrát si myslím, že jsme na soupeře jednoznačně měli a možná nebýt vlažnějšího úvodu, byl by výsledek lepší. Je před námi spousta práce se správným výběrem prostoru a také neustálé vysvětlování klukům, kam si to má kdo nabíhat a kdo má koho obsadit. Také napadat jednoho hráče ve třech lidech není úplně vhodná variata, čímž nás soupeř potrestal 4. brankou. Pozitivní však je, že se kluci opravdu nebojí něco vymýšlet, kupříkladu Štěpa, který cvičil s útočníkem domácích před svou brankou nebo Tobík, který se snažil obelstít obránce kličkou u naší střídačky, avšak míč ztratil a následně z toho padla branka. To jsou však ty momenty, kdy se hráči nebojí hrát a ukládají si odvahu i do budoucích let kariéry. Přesně takových hráčů je nedostatek, tzv. " údržbu", kterou občas předváděli domácí, se naučí hrát každý, to ale není záměrem naší výchovy. My chceme ty rozdílové hráče, kteří se nebojí soubojů 1 na 1 a kteří hrají za každého stavu s vidinou něco vymyslet. Jsem rád, že to tak vidíte i vy rodiče a i když se třeba ne každý zápas povede výsledkově (jako tento nebo v Zárybech), vždycky je potřeba si říct, zda se jednalo o dobrý výkon a zda si kluci něco pozitivního či nového ze zápasu odnesli. Buďme proto trpěliví, časem se nám to několikanásobně vrátí :) 

 

Za dnešek chci určitě pochválit střelce dvou branek Matyho, který opravdu zkoušel brankáře, kdy to šlo, zároveň však nesmíme zakončovat za každou cenu, když míč nemám ještě pro střelu nachystaný. Za poziční hru a průniky putuje pochvala za Kávou, za pěkné kličky a zaujetí pro hru Štěpovi a za stále se zlepšující výkony Dádovi Sádlo. Ostatní odvedli víceméně svůj standard. Nezapomeňte, že se do toho  se do toho v úterý obujem, ať v pátek můžeme sfouknout Pšovku!