Kluci předvedli proti Byšicím statečný výkon!

14.05.2017 14:25

Někdy se daří lépe, někdy hůře... dnes ale kluci bojovali o každý míč a až na výjimky se snažili předvádět to, co umí! Zatím sice nedokážeme udržet nastavenou laťku po celý zápas a objevují se pasáže, kdy na sebe jenom koukáme a taháme míče ze sítě, dnes se ale takové části hry objevily jen dvě a ve zbytku zápasu se kluci nebojácně vrhali na míč a útočili i z nevýhodných pozic. Samozřejmě jsme znovu dostali spoustu gólů, pokud se tak ale stane po nepovedeném pokusu o kličku nebo přihrávku, vůbec nic se neděje. Zkusili jsme to a zkusíme to znovu.

Rozčílit mě dokáže, když nezaútočíme přímo na míč, ale běžíme kamsi k vlastní bráně (Páťa S., Honzík), nebo když jenom napálíme míč někam pryč (většina našich brankářů). Když už jsem u našich brankářů, výkon bych rozdělil na dvě části - co se týče chytání, byl vidět pokrok. Kluci už i vybíhali proti míči a snažili se i pěkně padat, aby míč zastavili. Rozehrávka ale byla hrůzostrašná. Obvykle nákop (tedy, spíše posunutí) na nejbližšího protihráče. Budeme kluky tak dlouho nabádat k odvaze, až si na to pokaždé sami vzpomenou, hodí si míč k noze a vyrazí do útoku!

I v pozornosti ale byl vidět pokrok a klukům se dvakrát nebo třikrát podařila nevídaná věc - vyjetím z autu zaskočili nepřipraveného soupeře a mohli vystřelit na branku. Dosud se podobné akce vždy děly jen v náš neprospěch, tak snad se to pomalu začíná otáčet :)

Pokrok byl vidět i v závěrečných penaltách, kdy kluci předvedli pěkné rány. Už nemáme starost o to, jestli trefíme míč a ten se dokutálí k brance, ale o to, jestli soupeřův brankář dokáže naši pěknou střelu chytit. A to je taky vítaný posun :)

Kluci se toho dnes opět spoustu naučili a všichni si zaslouží pochvalu. Už se těším na další akce!

Sportu zdar!