Informace z úvodní schůzky

26.08.2016 00:11

Máme za sebou úvodní rodičovskou schůzi, já jsem rozdal hromady papírů, ale přeci jen dám radši info ještě sem. :) Hned na úvod sem přidám plán na září, abyste viděli, co nás čeká. Zde pak můžete nahlédnout na základní body, které byly zmíněny. Ty jsou následující:

1) Budeme trénovat

Dneska jsem se s kluky poprvé seznámil - někteří jsou do fotbalu nadšení, jiní se zatím trochu bojí. Naší snahou bude, aby fotbal postupně začal čím dál víc bavit úplně všechny kluky. Informace, která nezazněla, je ta, že prodloužíme dobu tréninků. Věříme, že je dokážeme připravit tak, aby byly pro děti zábavné po celou dobu. Jejich délka se bude pohybovat mezi 70 - 90 minutami (spíše se budeme snažit k horní hranici..ale vše je závislé na tom, jak dlouho kluci a holky vydrží soustředění). Dnes jsme si také názorně vyzkoušeli, že tréninková hra v počtu 9 hráčů postrádá smysl, takže se budeme snažit o maximální počet 3:3 a menší.

Na trénink nezapomínejte nosit pití a chodit raději o hodinu dřív, než o minutu později. :) Kluci budou trestáni vždy za disciplinární prohřešky (pozdní příchod, sprostá slova, potyčky,...), nikdy naopak nebudou trestáni (ani slovně) za fotbalové nezdary.

2) Budeme hrát zápasy

Bude to ze začátku nepochybně boj, ale nemám pochyby, že to společně zvládneme. Aby kluci mohli hrát zápasy, musí být registrovanými členy FAČRu. Proto je potřeba dodat jejich rodné číslo a fotografii v elektronické podobě. Tu pořídíme na úterním tréninku. Je nutné pořídit také chrániče. Kopačky nejsou nutností, ale pro pocit kluků, že jsou fotbalisti, je to vhodné. :) Ostrý test nás čeká hned příští sobotu, tak s chutí do toho! Rozpis zápasů ke stažení zde, může se však, jak bylo řečeno, měnit. Pro bezproblémový průběh je nutné znát pravidla, jejichž výcuc je k nalezení zde.

3) Rodiče jsou základem úspěchu!

Tak to zkrátka je, jsem moc rád, že jste všichni přítomní podepsali kodex rodiče, jehož dodržování by mělo zajistit bezproblémovou komunikaci nám dospělým a správný vývoj dětem. Vytvořen byl také kodex hráče, který jsem ještě nepředstavoval. Každopádně ale kluky povedeme směrem k zásadám, které jsou v tomto dokumentu uvedeny.

Pro rodiče jsou zásadní tyto informace:

A) Vše důležité bude k nalezení na těchto stránkách (počínaje tímto dlouhým textem a v něm obsaženými dokumenty)

B) Včasná komunikace usnadní řešení spousty problémů (a ty nastanou, nebojte se..). K dotazům využijte všechny dostupné prostředky - telefon, e-mail, facebook,... :)

C) Uvítáme každého tatínka na pozici asistenta trenéra. Pro zvládnutí malých neposedů a dosažení co nejvyšší kvality tréninků se hodí každá ruka a noha!

D) Dva fotbalové tréninky týdně nestačí dítěti k ideálnímu pohybovému rozvoji. Proto s malým sportujte, jak jen to jde. Já sem postupně začnu přidávat naskenované části knížky Matějova akrobacie, které vám mohou posloužit jako inspirace pro domácí cvičení celé rodiny. Bude to sranda!

E) Na závěr domácí úkol: zkuste s dítětem vymyslet krátký a úderný (zcela ideálně veršovaný) pokřik, kterým před každým zápasem i tréninkem dáme najevo, že jsme všichni jeden neratovický tým. Vybraný nejlepší výtvor se může těšit na sladkou odměnu :)

 

Tak, to je konečně úplně vše, omlouvám se za délku příspěvku. Chtěl jsem jen, abyste měli veškeré info dostupné i tady. Sportu zdar!