Góly jsme vstřelili, mohlo to být ale mnohem, mnohem lepší!

01.10.2017 09:49

Další utkání nás zaválo na hřiště Čechie Kralupy. Po vzoru ligových týmů jsme zarotovali sestavou, ve které od minulého utkání zbyli jen tři hráči. Kluky jsme rozdělili na tým mladších a starších a těšili se, co nám tentokrát předvedou.

Dost energie jsme tentokrát věnovali vysvětlování obsazování hráčů. To se ale zatím evidentně nepodařilo, i nadále jsme většinou hlídali trávu a velkou část branek jsme obdrželi po soupeřově autovém vhazování. Příště pokračujeme a určitě to zlepšíme! :)

Ve hře už většina starších hráčů zcela samostatně kličkuje a do hry pomalu zapojujeme i hru podrážkou. Kluci tak mohou při vedení míče zpomalit či zrychlit podle toho, jak je potřeba. A hra zase vypadá o kousek lépe a fotbalověji. Naši brankáři pěkně vyjížděli a útočili - a zejména Páťa s Péťou dokázali po chycení míče rychle vyjet a překvapit obranu soupeře.

Trochu horší to bylo s rozehrávkami z autu a rohu - tam pořád ještě můžeme výrazně zrychlit ve všech činnostech. Rychleji dojít pro míč, rychleji vyjet, rychleji si naběhnout. Zatím si můžu hlasivky vykřičet, ale věřím, že si tyhle návyky kluci již brzy zautomatizují a bude to prostě radost!

No a na závěr jsem si nechal to, co mě štve nejvíc - hrozně špatný kop do míče. Projevuje se to bohužel ve všech částech zápasu. Při rozehrávce autu někteří kluci (Dáda, Bóďa) bez rozeběhu postrčí míč před sebe a ještě se mi snaží tvrdit, že se to tak učíme. Hrůza. Spoustu samostatných úniků na branku ani nezakončíme střelou, protože musíme jít s míčem tak blízko brance, až nám ho brankář sebere. Při penaltách jsou některé střely vyloženě trapné (a vyloženě pěknou ránu jsem bohužel od našich kluků nezaznamenal ani jednu).

Z takto herně vyrovnaného zápasu musí kluci vytěžit alespoň dvojnásobek gólů. Dnes jich vstřelili celkem 8, ale příště jich musí být ještě mnohem víc!

Ale žádná sebelítost! Místo něj se vrhneme do dalšího tréninku a nedostatky rychle napravíme! :)

Sportu zdar!