Domácí turnaj se vydařil!

08.01.2018 10:12

Po delší době se opět s radostí dostávám k hodnocení odehraného turnaje. Už mi ty slohové chvilky chyběly. :) Domácí turnaj jsem sice tentokrát (opět) absolvoval v pozici pořadatele, jelikož ale vše běželo bez větších problémů, mohl jsem se i pokochat výkony našich malých fotbalistů.

Dopoledne přišli na řadu ti úplně nejmenší - ročník narození 2012. Sešlo se nám pět týmů a začaly tuhé boje. Kluci ze Sadské byli trochu slabší, ostatní týmy ale mezi sebou hrály velmi pěkné zápasy. V této kategorii o výsledku rozhodují vždy jeden až dva fyzicky a zejména mentálně vyspělejší kluci. V našem týmu byl jednoznačným tahounem Miky, který si fotbal nakonec prosadil a i přes ne zrovna ideální zdravotní stav vstřelil spoustu krásných gólů. Velmi mě svými výkony překvapil Ondra, který rovněž dokázal přímočaře a dravě ohrožovat soupeřovu branku. Stejně tak Matýsek s Jírou předváděli velkou bojovnost a zápal pro hru, což je pro tuto chvíli to nejdůležitější. Kluci se určitě budou velmi rychle zlepšovat v ovládání míče a příště to bude zase o kousíček lepší. Obrovské zapálení prokazoval i Sebík, který navíc na svůj věk prokazuje perfektní fotbalové myšlení (a přidává k tomu učebnicové skluzíky)! :) Se Sebíkem budeme pracovat zejména na rychlosti a dynamice, kde trochu ztrácí. Když se mu podaří soupeře i předběhnout, bude nezastavitelný. Pro Fílu to byl první fotbalový turnaj v životě a zvládnul ho skvěle. Když se před třemi měsíci poprvé objevil na tréninku, popravdě jsem nevěřil, že by mohl na domácím turnaji takto bojovat a parádně si zahrát. Filda má velkou pochvalu za to, jakým tempem se zlepšuje a dohání ostatní kluky! Tomík měl ve své hře záblesky, kdy si vzal míč, uplatnil svou parádní rychlost a metl si to na branku. Těchto momentů zatím nebylo příliš a koncentrace na hru v některých momentech odcházela úplně. Až se Tomík víc otrká a zjistí, že se není čeho bát, můžeme od něj taky očekávat parádní výkony a spoustu gólů! Největším pozitivem turnaje, bez ohledu na výkony jednotlivých hráčů, je velký počet odehraných minut, během kterých všichni kluci získávali nové zkušenosti, zkoušeli kličky, chytali a stříleli. Věřím, že kluci samotní si celou akci taky parádně užili! :)

Po obědě nastoupili ke svému turnaji naši zkušení matadoři - tedy kluci ročníku narození 2011. Nominovali jsme tentokrát kluky, kteří mají z našeho týmu nejvyšší aktuální výkonnost (což se samozřejmě může během měsíce úplně otočit) a těšili jsme se, co nám předvedou. Od začátku to vypadalo (až na Dádovy psychické problémy vedoucí k proklamovanému ukončení kariéry) velmi nadějně - kluci bojovali ze všech sil (všech 8, což ne vždy bylo pravidlem!) a dokázali už zcela samostatně kličkovat. Pouze kluci z Pragovky byli výrazně silnější - a i proti nim si naši velmi pěkně zahráli a vyzkoušeli své dovednosti. Všichni naši hráči tentokrát působili pohybově slušně - nejvíce mě v tomto směru překvapili Páťa Sandu s Danym Kučerou, kteří oproti soupeřům často pohybově ztráceli a mnohdy se kvůli tomu ani nepouštěli do souboje o míč. Dnes pro ně ale žádný soupeř nebyl překážkou a po kličce vždy pokračovali maximálním tempem na branku. Super! Za obrovské podpory našich fanoušků kluci předváděli povedené výkony po celý den a po zásluze obsadili 4. místo z 8 týmů. Po prvním roce, kdy to bylo pro kluky pouze seznamování s fotbalem a ani trenéři neměli příliš důvodů k radosti, se nyní už dostáváme do té hezčí fáze, kdy můžeme víc řešit detaily - jestli udělat kličku doleva, nebo doprava; jestli je vždy nejlepší mít míč blízko u nohy; jestli už by nebylo úplně ze všeho nejlepší přihrát... To už je pro trenéra radost. A věřím, že pro kluky také!

Je to moc pěkný pocit, vidět během jednoho dne tolik sportujících dětí a moci se na tom alespoň trochu podílet. Těším se na další akce!

Sportu zdar!