Cvičení rodičů s dětmi + schůze

30.09.2016 09:20

S velkou radostí jsem na našem hřišti tentokrát sledoval hemžení dvojnásobného počtu osob, než obvykle. Jsem rád, že jste se do našeho cvičení zapojili i vy, rodiče, a věřím, že jste si z toho odnesli i některé zajímavé podněty. Všechny nové cviky, které jsme zkoušeli, přidávám do záložky soubory, abyste je mohli doma provádět a přečíst si k nim i připojený příběh.

Pokud si každý den najdete pár minut na cvičení, přetlačování, povalování, koulení nebo houpání, nejen tím rozvíjíte všeobecnou sílu a prostorovou orientaci dítěte, ale také vytváříte díky tělesnému kontaktu se svým dítětem pevné pouto a vzájemnou důvěru. Za měsíc chci určitě pokračovat s tím, že tentokrát si ukážeme cvičení na ovládání míče, a to zejména rukama (což je vždy jednodušší než nohama).

Ještě jednou opakuji, že sportovat 2x týdně na fotbalovém tréninku nestačí! Proto si spolu házejte, běhejte, kopejte, lezte, perte se,...

Ke schůzi:

Základ všeho je sledování těchto stránek. (Zde narážím na začarovaný kruh... něco mi říká, že ten, kdo je nesleduje, si tento text jen stěží přečte. No ale když už jsem došel až sem, přeci to celé nesmažu, že.) :) Shrnul jsem plán na další měsíce - najdete ho zde v sekci měsíční plán. Říjen je rozepsán podrobně, listopad až březen pak rámcově. Do sekce zápasy jsem také přidal rozpis přihlášených turnajů na celé zimní období.

Z dalších informací je důležité toto:

  • Omlouvání nám vcelku jde, prosím pokračovat. Pokud víte o své absenci dlouho dopředu, prosím nahlásit!
  • Skončila doba hájení - po klucích a holkách budeme přísně vyžadovat 1) zdravení, 2) respektování pravidel = konec podvádění. Můžeme očekávat mnohem větší vytíženost vězení, jelikož začneme zvyšovat nároky na disciplínu dětí v těchto ohledech i co se týká vzájemného pošťuchování atd.
  • Bylo by super začít se snažit o samostatnost dětí. Prvním krokem by mohla být zodpovědnost za přípravu na trénink či zápas - dítě by si mělo samo vzpomenout, že na fotbal něco potřebuje - vždy je to míč a pití, u některých pak kopačky nebo věci na převlečení.  
  • Děkuji za dotaz od pana Koudelky na organizaci hry při zápasech! Tu opravdu v nejbližších měsících nemůžeme očekávat. Nejprve se všichni naučíme základní pravidla a zorientujeme se na míč (na tomto místě musím podotknout, že protlačování míče v ragbyovém mlýnu je naší poměrně silnou stránkou - tedy do doby, kdy se z něj soupeři podaří vykopnout míč a 4 hráči postupují na naší branku.. :)). Až se toto podaří, postupně začneme se snahou o rozpouštění chumlů a týmovou spolupráci tak, aby to začínalo vypadat trochu jako fotbal. Myslím ale, že před Vánoci to nebude...

Toť vše, děkuji za aktivitu a těším se na další tréninky i zápasy.