V Běchovicích střídavě oblačno, místy jasno!

27.11.2016 17:28

Opět po dvou týdnech jsme vyrazili do Běchovic k dalšímu turnaji. Ten měl stejně jako minule velikou kvalitu a naši kluci se tak museli hooodně snažit, aby drželi s výbornými soupeři krok. Proti těm úplně nejlepším se jim to příliš nedařilo a hned dvakrát se výsledek za 15 minut hry vyšplhal přes deset branek.
Tobík ale dokázal hned v prvním zápase vsítit gól.

Další dvě utkání proti o trochu hratelnějším soupeřům kluci zvládli pěkně, avšak bez vstřelené branky ani bodového zisku, a tak jsme si to o první výhru opět rozdali se Pšovkou. Kluci se nevzdali ani za nepříznivého stavu a nakonec dokázali zásluhou branek Tobíka vyrovnat. První výhra z toho ještě nebyla, výsledný dojem byl ale pěkný!

Byl vidět pokrok v rozehrávce brankáře (i když kluci kolikrát zapomněli, že nejhezčí rány dají, pokud se do míče trefí tkaničkami), samotné chytání ale klukům (až na Tobíka) nejde pořád ani trochu. V posledních trénincích jsme se na to více zaměřovali, budeme muset ale ještě přidat. Opět byly vidět v průběhu celého turnaje veliké výkyvy v soustředění jednotlivých hráčů (na tomto místě musím vypíchnout zejména Honzíka Staňka a jeho brankářské galapředstavení, při kterém si jednoho gólu nevšiml, další dva připravil krásnou přihrávkou soupeři na nohu a zakončil to zákrokem, při kterém si míč odražený od tyče vrátil zpět do vlastní brány. :) Občas se nepozornost nevyhnula ani ostatním klukům a nejvíc mě dokázalo naštvat, když i po stopadesátépáté zapomenou, že se po vstřeleném gólu rozehrává z půlky... no ale to vše je (a ještě dlouho bude) v procesu).

Opravdu výborný výkon předvedl Tobík a zaslouženě si domů veze památeční diplom. Speciální uznání mám pro Sanduovy, kteří strávili den se svými fotbalisty a zpěváky na cestách. A myslím, že mohou být na Páťu s Robinem náležitě pyšní! Závěrem chci poděkovat i všem ostatním rodičům za podporu, zejména v posledním zápase, kdy je kluci svými výkony dokázali dostat do toho správného zápasového varu. Je důležité si uvědomit, že potlesk a uznání (a to i za jakkoli nepříznivého stavu) je pro kluky tou největší odměnou a zároveň i motivací!

Sportu zdar, další pokračování opět za týden! :)