Proti Libiši dosud náš nejlepší výkon!

24.09.2017 13:09

Další domácí zápas jsme odehráli proti soupeři z nedaleké Libiše a těšili jsme se, co nám kluci tentokrát předvedou. První zádrhel přišel hned před utkáním, kdy ve stanovený čas byli na svých místech v kabině pouze 3 hráči z 11. Potom jsou kluci ve stresu, nestíhají se převléknout, musíme jim pomáhat a už se to celé bortí... Příště prosím o stoprocentní dochvilnost!

Převléknout jsme se nakonec po mnohých útrapách zvládli, a tak jsme mohli zařadit naší novinku - elektronickou tužku. Společně s kluky jsme si chvilku kreslili, abychom pochopili, kde bude při hře nejlepší stát, abychom sami sobě nepřekáželi, ale naopak si pomáhali. Cíle utkání byly v zásadě tři: prokázat perfektní a rychlou znalost pravidel, dokázat se orientovat na hřišti a vyzkoušet dovednost, kterou se učíme - zpátečku.

To se klukům od začátku dařilo a hráli se soupeřem vyrovnaný zápas. Všichni měli spoustu chuti do hry a předváděli to na obou hřištích. V podání našich kluků tam byla spousta hezkých průniků s míčem a bojovnosti. Občas se podařilo rozpustit chumel a pěkně si nahrát. Někdy naopak kluci používali přihrávku naslepo - prostě míč někam odmázli. A právě proto se nebudeme učit nahrávat, dokud si nebudeme stoprocentně jistí, že kluci dokážou v zápase použít vedení míče a alespoň jednu kličku. :)

Potěšila mě i sestava č. 2 složená z mladších hráčů, kteří se vůbec nebáli a hráli se soupeřem rovněž moc pěkný zápas. Orientace na hřišti měla sice k dokonalosti daleko a několikrát jsem se musel štípnout, abych zjistil, zda je to pravda nebo zlý sen - zvlášť když všichni naši hráči odcházeli otočeni zády k míči, který soupeř právě vhazoval do hry. Jinak tam byly ale pěkné momenty - Honzovy a Tobyho zpátečky, dravé průniky Mikiho, Ádi i Ondry. Klukům navíc výbornými brankářskými výkony pomáhali kluci ze starší sestavy. Pár momentů se sice nepovedlo (pakopy Páti S.), často jsme ale mohli vidět rychlé výjezdy zakončené přihrávkou. Kluci také splnili zásadní pokyn a všechny činnosti prováděli v rychlosti - po gólu se rychle rozehrávalo, míč z autu se rychle vrátil do hry, brankář okamžitě startoval s míčem dopředu. To už vypadalo velmi pěkně a fotbalově!

Jediné, co mě mrzí, je pouze jeden vstřelený gól. Kluci by si za svůj výkon zasloužili vstřelit mnohem více gólů, jelikož se v okolí soupeřovy brány hrálo velmi často. O žádné smůle ale nemůže být řeč. Problém je ve slabé střele, na jejímž vylepšení musíme s kluky intenzivně zapracovat. V penaltách se nám sice tentokrát vedlo dobře, minimálně stejné kopy ale musí kluci umět předvést i ve hře.

Sportu zdar a těšíme se na další podobně dobré výkony! :)