Optimistická nálada pokračuje!

28.10.2017 13:25

Už ne úplně ideální fotbalové počasí nás přivítalo v Byšicích, kam jsme dorazili k předposlednímu podzimnímu utkání. To se hrálo tentokrát systémem 4+1, což trošičku pomohlo kvalitě hry.

Nebudu tady rozepisovat jednotlivé akce, kterých bylo víc než dost. Jako vždy se ve hře objevovala spousta situací, které se daly vyřešit lépe - kličky do chumlů, nepochopené bránění, nepovedené výjezdy brankářů, nabíhání do nesmyslných prostor, slabé střely, míče, na které nikdo nezaútočil,... Byla tam velká spousta věcí, která se nepovedla.

Druhá velká spousta akcí se ale klukům naopak povedla! A z toho mám velkou radost, protože vidím, že se hra začíná dařit i klukům, od nichž jsme na to nebyli zvyklí. Nebudeme si nic namlouvat - Honzík Těmín, Tobík Filip, Honzík Bláha, Tobík Tóth ani Dáda Pipus dosud nikdy nebyli tahouny týmu. No, spíš byli většinou taženi ostatními. :) Tentokrát se ale i oni zapojovali do hry a předvedli spoustu zajímavých akcí. Dáda zlepšuje ovládání míče a předvedl několik zpáteček. Tobík Filip se zúčastňoval soubojů, dokázal přetlačit soupeře a vstřelil i pěkné góly. Honzík Bláha šel za každým míčem jako tank a díky tomu mohl předvést několik krásných průniků s míčem u nohy (jednou se nenechal zastavit dokonce ani vytrvalým - a ke konci už trochu zoufalým - pískáním rozhodčího). Tobík Tóth vydržel v brance dávat pozor a předvedl i pěkné zákroky. Navíc to podpořil výrazně zlepšeným kopem do míče, díky kterému dokázal i pěkně rozehrávat. A ještě navíc ve volném čase na střídačce piloval práci s míčem. Super! Honzík Těmín se tentokrát taky nebál bojovat o míče a díky tomu si konečně mohl zkusit i vedení míče a kličky.

Kluci se tak začínají přidávat k našim stálicím, kterými dnes byli Péťa, Dany, Páťa a Miky. Tito kluci už parádně kličkují, což předváděli i dnes. Jejich výkonům jsem věnoval hodně řádků už v minulosti, takže další až příště. :)

Takže abych to shrnul, dneska se mi líbily zejména tyto body:

  • Bojovnost a snaha o práci s míčem bez zbytečných odkopů od všech kluků.
  • Snaha o rychlé rozehrávky ve všech momentech - už se to pomalu blížilo tomu našemu raz, dva, tři a hrajeme.
  • Zlepšující se střela všech kluků - zejména chci tentokrát vyzdvihnout Tobíka Tótha a Honzu Těmína. A není to ničím jiným, než tréninkem! :)
  • Fandění hráčů na lavičce i početné výpravy rodičů.

Bylo to dnes od kluků pěkné představení a já mám velkou radost, že se všichni zapojili do hry a bavili se fotbalem. Máme celou zimu na to, abychom se ještě výrazně zlepšili a podobné soupeře smetli ze hřiště. Zatím na nás stačí jeden urostlejší kluk. Ve hře jsme oproti soupeřům obvykle lepší pouze v práci s míčem, což na spoustu vstřelených branek nestačí. My musíme chtít být lepší ve všem - v reakcích na hru, v rychlosti, v síle, v ovládání míče, v chytrosti,  ve střele, v nabíhání i obsazování hráčů. Věřím, že všichni mají spoustu chuti do dalšího tréninku, dneska to tak rozhodně vypadalo!

Po Vánocích se začneme navíc učit i přihrávku, takže věřím, že budeme mít v jarní části ze hry kluků ještě mnohem větší radost. Jestli ne, tak trhám licenci :)

Sportu zdar!