Nejmladší nejlepším

08.01.2017 16:20

Ani sněhová neděle nakonec nepřekazila to, aby Vlci vstřelili na turnaji v Čelákovicích 6 branek :)

 

Pravda, kluci nedobsadili příčky, na kterých bychom je chtěli vidět, avšak důležitá je hra a zážitek. Dvoukolově zorganizovaný turnaj tří týmů nám zaručil 4 utkání. A jelikož šlo o poměrně dlouhá utkání, kluci si zahráli porci celých 80 minut, což je skvělá zápasová minutáž. Hra na malé hřiště se systémem 3+1 přinesla spoustu branek a povedených i méně povedených akcí. A jelikož se jednalo u některých teprve o druhý zápas/turnaj, naskytla se příležitost pro nabírání nových zkušeností. A protože nás jelo pouze 6 hráčů, dovolím si každého hráče zhodnotit?.

Káva (Martin K.)- Možná jsem od něj tentokrát čekal trochu více, ale je normální, že hráč má prostě někdy lepší a někdy horší den. V prvním utkání se Marťasovi podařilo vstřelit branku v roli brankáře po dobře sehraném rohu, za což si zaslouží pochvalu. Naopak je třeba zapracovat na lepším přebírání/vedení míče, kdy v několika nadějných pozicích Kávovi utekl míč. Vím ale, že se to na tréninku doučíme :)

Dáda- ukazuje, že je to šikula s velkým Š, protože vykazuje za poslední dobu velký pokrok. Je potřeba zapracovat na pohybu bez míče a občas na soustředění se ve hře. Ale to si stači párkrát vysvětlit :)

Áďa-občas není tolik ve hře, protože ještě nedokáže tolik vnímat hru v případě, že je míč dál od něj. S míčem na noze to ale umí, takže zase se musíme zaměřit na hru bez balónu :)

Kubík- se od září také dost zlepšil a hlavně mi dělá radost, že už se tolik nebojí chodit do soubojů. Smůla však je, že se v nich otáčí a brání prakticky zády, což jde jen těžko. A až se naučí plně soustředit na hru a nebude rozdávat úsměvy na tribunu směrem, kde sedí mamka, máme se na co těšit :)

Arthur- první gól se rozhodně cení a věřím, že bude velkým povzbuzením. U Arthura je potřeba trpělivosti, abychom ho naučili podstupovat souboje, tak totiž pomůže dalším klukům na hřišti. Pozitivní záblesky jsem však i u Arthura viděl, takže se nebojím, že bychom se i tady nezlepšili :)

Tobík- a konečně ten nejmladší. Tobík je naše nová posila ze Zajíců, a ikdyž je to ročník 2011, často klukům o rok starším ukázal, jak že se to ten fotbal hraje Zejména výjezdy z branky se mi od Tobíka líbily, protože se rozhodoval rychle a častokrát i správně. Po jednom takovém sólu vstřelil i pěkný gól, takže se už nemůžu dočkat, až k nám dorazí na trénink :)

 

Věřím, že i rodičům se turnaj líbil. Přeci jen za krátký čas jsme toho odehráli víc, než na půldenním turnaji. Takže jakmile budeme mít opět příležitost, pojedeme na další turnaj do Čelákovic znovu, Těším se a zítra na tréninku