Již třetí turnaj na Slavii byl opět úspěšný!

19.11.2017 18:37

Již potřetí se naši kluci zúčastnili turnaje partnerských klubů SK Slavia Praha. Nevím, kdo si pamatuje předchozí dva, já ale ano. Pokaždé to byla v menším počtu hráčů (tři v poli) pro kluky parádní příležitost, aby ukázali, co opravdu umí. To v mistrovských zápasech, kdy je na jeden míč mnohdy až 12 dětí, někdy přes veškerou snahu prostě nejde. Budeme bojovat ze všech sil, aby se i naše okresní soutěž tímto herním systémem inspirovala a dala klukům více možností, jak rozvíjet své herní dovednosti. Nyní se krátce ohlédněme za výkony obou našich týmů:

Ročník 2011:

Kluci nepochybně dohání své vrstevníky. V práci s míčem tam kluci už mají spoustu pěkných momentů a snaha o obejití soupeře je zcela automatická. Kluci však doplácí na slabou fyzickou vyspělost, což bylo dnes vidět nejlépe v prvním utkání proti ABC Braník. Naši kluci se celý zápas parádně snažili o průniky s míčem, ty ale končily hned v zárodku, jelikož soupeřovi hráči byli výrazně rychlejší, dynamičtější a silnější, než ti naši. Tento scénář naštěstí nebyl na pořadu dne po všechny zápasy a dvě utkání dokonce zaváněla naší výhrou, což byla věc doposud nepoznaná. V tomto herním systému (naštěstí?) nedostalo příliš příležitostí k vyniknutí naše střelecké umění. Budeme pracovat stejně jako dosud a zlepšovat práci s míčem i střelu. Snažit se budeme rovněž o vylepšení dynamických a rychlostních výkonů našich kluků, v nichž nejlepším soupeřům dokáží konkurovat z dnešního výběru pouze Honzík Bláha a Páťa Žežulka. Celkově ode mě ale kluci za své výkony i fandění zaslouží pochvalu!

 

Ročník 2012:

Naši nejmladší fotbalisté se v sestavě bez svých starších kolegů představili v zápasech vůbec poprvé. Jestli má ročník 2011 problémy s fyzickou vybaveností, u mladších tento problém rozhodně není. Díky své urostlosti a síle (Honza, Jíra, Ondra, Miky) to kluci budou mít od svých začátků určitě jednodušší, než jejich starší kolegové. Kluci dnes vsítili spoustu branek, v čemž vynikal Sebík a snad jenom jeden zápas se jim moc nepovedl. Jinak tam byly moc pěkné průniky s míčem zejména od Ádi, Sebíka a Honzíka. Ostatní se taky parádně snažili, nikdo se nebál a všichni kluci moc pěkně útočili na míč. Někteří dokonce tak pěkně, až trávili většinu času rozpláclí na zemi. Odkopy se prakticky neobjevovaly a každý si chtěl vyzkoušet pěknou kličku. A to málo, co tam přeci jen bylo, do příště odstraníme. :) Trefování prázdné brány zatím nebylo naší nejsilnější stránkou, ale bez toho by to taky nebylo ono. Takže celá šestice má taky velkou pochvalu a těšíme se na další výkony!