Herní zlepšení branku opět nepřineslo

06.11.2016 10:31

Jelikož si minulý týden většina kádru užívala zaslouženého odpočinku, byl poslední venkovní zápas podzimu přeložen na 5.11. Ač listopad, chvilku se zdálo, že se dočkáme spíše zimy. Ty nejčernější, vlastně nejbělejší prognózy slibovaly dokonce i sníh...

Na sníh nakonec nedošlo, ranní deštík se ustálil a my jsme nastoupili na hrací plochu s jasným cílem: vstřelit několik branek, ať naše věrné fanoušky potěšíme a zahřejeme v jinak chladném počasí. Co naplat, nepovedlo se nám to :( ...

 

Trvá to už dlouho, kdy jsme zaznamenali naše jediné vítězství a to navíc v poměrně jiném složení. Tak bych přál naším Vlkům vyrovnanější výsledek, aby si mohli vyzkoušet, jaké to je, bojovat o skóre do poslední minuty. Teď to asi zní, že si protiřečím, vždyť na výsledek přeci nehrajeme. To je samozřejmě pravda, nenechávám na hřišti pořád stejné hráče, nehrajeme defenzivně, neučíme hráče za nadějného stavu míč pouze odkopnout, ale naopak se snažíme, aby i pod tlakem vyřešili situaci konstruktivně. Mnohdy nám to vyjde, mnohdy z toho dostáváme branky jak na běžícím pásu. Jsem si však vědom, že by naši hráči dobrý výsledek potřebovali, aby je to nakoplo, aby se snažili na hřišti nechat opravdu všechno. Aby se nestávalo, že na pár vteřin se přestaneme soustředit a aby bojoval jeden za druhého vstříc vítězství. Mám totiž pocit, že v tomto zápase už se projevilo, že si prostě naši hráči nevěří ( několikrát jsme mohli jít sami na branku a místo toho střílíme z půlky). Smutně mi bylo, když mi Marťas na střídačce povídá: " Trenére, já bych někdy chtěl, abychom byli dobří jako jsou kluci z Mělníka". Co na to říct? Snad jen tohle :) 

 

Kluci z Mělníka ani kluci z Realu Madrid se nestali ze dne na den takovými fotbalisty, jako jsou teď. I tým Beřkovic, jak jsem se dozvěděl po zápase, je spolu již třetím rokem. 

Je proto důležité, aby se kluci i s Klárkou naučili: Když chci, abych se vyrovnal těm nejlepším, nebo je jednou dokonce předčil, musím vždycky přidat něco navíc. Pokud budeme makat dál na tréninku a přidáme k tomu i to, že budeme zodpovědně plnit misi na doma, kde se naučíme další dovednosti, kluky z Mělníka doženeme :) Nemyslete si, i trenéra to trápí a tak čtu právě knížku: Úspěšné koučování týmu. Snad se něco přiučím :) A co děláte vy? Taky na sobě pracujete? Pokud zní Vaše odpověď ano, jsem si jistý, že budeme zanedlouho dobří, jako tenkrát útok Sparty :-D :-)