2 hattricky znamenaly další skalp soupeře

14.10.2017 23:06

EMĚ Mělník- Nera 2010  8:11 (3:6)

branky: Kavka 3x, Vintuniak 3x, Hořejší 2x, Hrabal, Hříbal, Hnaš

O pěkném sobotním dopoledni se psal další díl našeho seriálu "Cesta ke hvězdám". Tentokrát nám v cestě stál tým EMĚ Mělník, který okupoval až poslední příčky tabulky bez jediné výhry v sezóně. Nastoupili jsme v sestavě Dejv- Káva, Tobík, Mára, Maty, Štěpa, Íva a Áda.

První poločas se divákům musel opravdu líbit. I přesto, že se potkala dvě nejmladší mužstva ve skupině a možná v celé soutěži, hrál se pohledný fotbal plný pěkných kombinací i individuálních průniků. A protože vévodily ofenzivy nad obranami, celkové skóre se vyšplhalo na konečných 11:8 pro naše barvy. Nutno dodat, že druhý poločas už zdaleka zejména z naší strany nedosahoval takové úrovně jako poločas první. Radosti v našich očích z vítězství, kdy jsme tentokrát řvali pokřik hned dvakrát, nám to však neubralo.

 

co se již daří

- plné soustředění všech hráčů na hru, což zejména u Štěpy nebývalo v minulosti zvykem znamená, že jsme konečně dospěli do opravdového fotbalu, kde je nejen radost i smutek, ale zároveň i potřeba být zodpovědný

- široká paleta kliček, kterou jsme předváděli nejen my, ale i blonďák v poli soupeřů :)

- týmový duch a pozitivní nálada, kluci si zápas užili a ani chvíli na ně nespadla nervozita, která je provázela v minulých měsících ( minimálně ji na sobě nedali znát :))

- zakončení i slabší nohou (zejména Márovy dvě tyče po střelbě levou nohou by byly v červnu ještě sci-fi), ale i Kávův gól levačkou a mohl bych ve výčtu pokračovat

- zlepšení střelby u Ády Hrabala i Kávy nártem, zdá se, že kluci již pomalu přichází na správnou techniku kopu

 

co se naopak ještě nedaří a na čem je třeba neustále pracovat

- post brankáře je jednoznačný i z důvodu toho, že zbytek hráčů až na Dejva neumí správně házet i chytat (na to však máme celou zimní pauzu a tak na jaře již budeme mít spoustu brankářů :)

- správné nabíhání při útočných akcích, kdy jeden hráč vede míč a ostatní mu vzadu jen fandí (po většinou, to je naším úkolem pro nadcházející měsíce)

- důraz v soubojích u některých hráčů

- neustálé nedodržování úkolů hráčů na jiných postech, než jaké jsou pro ně přirozené (Mára, Áda- zadní útočníci; Maty, Íva, Tobi- přední útočníci, ale to bych mohl pokračovat v celém týmu

- fáze chumlů se střídají s fázemi roztažené hry (potřeba eliminovat chumly)

- couvání před soupeřem, kdy je potřeba hned blokovat střely

 

Je před námi týden dřiny, kdy se musíme pilně připravit na rivala z Libiše, tak pěkný víkend a v úterý již od 17 hodin :)